De kracht van bloemen

Ben je boos? Pluk een roos!

Bij binnenkomst in de woonkamer ruik je al een heerlijk zachte bloemige geur. Het ruikt vers en naarmate je dichterbij de eetkamertafel komt, dringt de geur van vers gesneden bloemen en heerlijk geurende exotische kelken tot je binnen. Wauw wat zijn de witte lelies op je tafel mooi. Je krijgt er een soort oppeppend euforisch gevoel van. Oh wat kun je toch genieten van bloemen!

Bloemen in huis

Ben jij ook zo gek op bloemen? Bloemen bevatten een charme waar veel mensen gelukkig van worden. Ze ruiken lekker, zijn prachtig en staan fleurig in je interieur. Het doet wat met de omgeving dankzij de geur en kleur die het afgeeft in de ruimte. Wil jij jezelf of een ander in huis dus dagelijks meerdere geluksmomentjes geven? Haal dan lekker kleurrijke bloemen in huis! Vooral verse veldboeketten met weelderige bloemen zijn erg populair en helemaal on trend. Zet de bloemen in een transparante glazen vaas en jouw boeket is helemaal hip en van nu met de volledige aandacht op het boeket zelf.

Bloemen thuis laten bezorgen

Wat tegenwoordig ook helemaal hip is, is een bloemenabonnement. Bij een bloemenabonnement krijg je zo vaak als jij dat wilt thuis een vers boeket geleverd, bijvoorbeeld eens per twee weken. Zo heb je altijd een vers bloemenboeket in huis. Ook erg leuk om cadeau te geven aan je moeder of een vriendin! Bij Floria Blumen

Hippe kamerplanten

Naast bloemen zijn planten natuurlijk leuk voor de langere termijn. Waar een bos bloemen na een week vergaat, kun je van planten tot in eternity blijven genieten (mits je ze goed verzorgd natuurlijk). Als je nieuwe kamerplanten wilt kopen, kun je gaan voor bescheiden vensterbank- en tafelplantjes (mini cactusjes anyone?), maar je kunt ook groots uitpakken met grote, hoge kamerplanten die van de vloer tot aan het plafond reiken. Geen zin om met een meterslange plant in je auto van het tuincentrum naar huis te rijden? Ook grote kamerplanten kun je super handig online bestellen en thuis laten bezorgen!

Wanneer je op zoek gaat naar planten voor binnenshuis is het leuk om te kijken naar planten die luchtzuiverend zijn. Dan is de plant niet alleen leuk, maar ook goed voor de luchtkwaliteit in je huis. Sowieso maken planten de lucht natuurlijk frisser doordat ze koolstof (wat jij uitademt) omzetten in zuurstof (wat jij inademt). Win-win!

Hippe kamerplanten zijn: de monstera ‘monkey leaf’, spathiphyllum, kentiapalm (XL), areca palm, dwergboomvaren, (mini)cactus en de dracaena.

In de tuin

Afhankelijk van de grootte van je tuin, kun je in de tuin natuurlijk helemaal losgaan. Creëer bijvoorbeeld wat leuke ingebouwde plantenbakken langs de randen van je tuin of ga voor mooie grote potten. Wissel leuk af in hoge en lage begroeiing en combineer bijvoorbeeld kleine boompjes met kleurrijke bodembedekking.

Rozen

Rozenstruiken maken daarnaast ook weer hun comeback. Deze passen altijd leuk in de achtertuin. Of wat dacht je van een prachtige klimroos tegen de schutting of voorgevel van uw woning? Dat is pas een prachtige zee van kleur als de klimrozen in bloei staan! Bij Seurosa vind je alle soorten rozen waaronder alle kleuren klimrozen.

Kleinfruit

Wat ook leuk is: fruit in eigen tuin. Bij Seurosa koop je al voor een zacht prijsje kleinfruit. Dit zijn kleine fruitboompjes of struiken waar kleine fruitsoorten aan groeien. Kies bijvoorbeeld voor braam, gele framboos, kruisbes, druif of rode aalbes. Fleurig en lekker!

Op het balkon

Bloemen en planten die het leuk op het balkon doen in van die handige balkonplantenbakken zijn:

  • Begonia (aanrader!)
  • Geraniums
  • Petunia
  • Vlijtig liesje
  • Spaanse margriet
  • IJsbloemen
  • Campanula

Geef je huis kleur met bloemen!

Bloemen zijn ideaal om je huis en tuin meer kleur mee te geven. Van een veld aan kleuren worden de meeste mensen ontzettend blij, dus waarom ook niet je tuin, balkon of woonkamer vol zetten met fleurige bloemen en groene planten! Wat ben jij van plan in huis te halen aan groen en kleur? Je koopt de leukste bloemen en planten bij Seurosa en Floria Blumen.