Kleur in je interieur

Geen muurbloempje, maar knalmuur

Planten maken massaal hun intrede in de moderne woonkamer anno 2019. Als je veel groen in huis hebt, omdat je veel planten in je kamer hebt staan, dan is het wel zo leuk om je interieur daar een beetje op af te stemmen. Geef je woonkamer daarom eens een make-over en ga voor een fijn kleurtje op de muur. Wit is ook maar gewoon wit, terwijl het interieur gezien mag worden in 2019! Wat dacht je van zachtgroen, donkerblauw of koraal roze? Oh yes, wij zeggen doen! Het zal je verbazen hoe gaaf een kleurtje op de muur staat in bijvoorbeeld jouw eigen woon-, werk- of slaapkamer.

Zachtgroen

Dit is een zachte grijsgroene kleur die het zowel goed doet in de kinderkamer als in de woonkamer. Het is een rustige, neutrale kleur die perfect past bij veel bladgroen, maar eveneens bij warme kleuren of (rosé)gouden details in je interieur.

Donkerblauw

Durf jij jouw kamer een krachtige diepe en tegelijk rustgevende kleur te geven? Dan past donkerblauw bij jou. Zo donkerblauw dat het in de avond bijna tegen zwart aan zit, maar het het daglicht erop zie je ontzettend goed dat het hier om diep donkerblauw gaat. Prachtig in combinatie met felgekleurde bloemen en planten, maar donkergroen blad staat er ook fantastisch bij. Wij zijn absoluut fan van deze kleur aan de muur!

Mosterdgeel

Het is wat gedurfd, maar geel staat vrolijkheid en geeft energie. Zowel in de winter als in de zomer doet mosterdgeel het goed in het interieur. Een mostergele wand geeft de ruimte een vlotte energieboost en oogt in combinatie met hier en daar een mooie hangplant of bloempot op pootjes erg stijlvol en bohemian.

Koraal

Loop jij wel warm van een wat feller kleurtje? Kies dan voor koraal aan de muur. Prachtig warm en de ideale kleur voor een accentmuur die je wilt laten opvallen. Combineer deze kleur met leuke gouden, witte of grijze bloempotten en bescheiden planten en je hebt alsnog een rustgevende omgeving weten te creëren. Ook leuk: Zet een grote kentiapalm (of ander soort palm) voor de muur voor een mediterraans tintje in je woonkamer!

Kan jij niet wachten om te beginnen? De beste kwaliteit verf en professionele schilderspullen bestel je gewoon online bij Elco Verf.

Mix & match met bloemen

Ben jij erover uit welke kleur het voor op de muur wordt? We like! Hoog tijd om gauw naast je knalmuurtje een prachtige bos bloemen te zetten voor dat fijne zomerse sfeertje. Omdat we toch zo lekker bezig zijn, hier een drietal populaire bloementrends:

  • New Frontiers: Een combinatie van frisse, geometrische en futuristische vormen. Veel bladgroen, strakke potten en hier en daar een bloem tussen al het groen. Qua kleuren zijn kleurgradaties mogelijk, maar vooral wit gecombineerd met paars en lila doet het goed, omdat dit lekker fris en clean oogt.
  • Soft Landing: dit zijn pastelkleurige bloemen met veel ronde vormen en zachte materialen. Fijne blaadjes, harig blad en pluisbloemen horen hierbij. Deze bloemen zie je vooral in het lichtroze, gebroken wit, lila en zacht geel.
  • Harvesting Elements: Deze laatste trend gaat terug naar de basis. Droogbloemen en gedroogd blad zijn een leuke toevoeging aan het interieur.

Wil jij het liefst zo snel mogelijk een prachtig boeket thuis hebben staan? De mooiste boeketten bestel je gewoon online bij onze bloemenburen Floria Blumen. Liever voor de lange termijn gaan? Wat dacht je van wat prachtige rozenstruiken of een klimroos in de tuin. Die scoor je bij Seurosa, de expert op het gebied van alle soorten rozen.