Professioneel wit verven

Ruimtelijk inkleuren

Bij verhuizen hoort schilderen. Als jij ergens nieuw intrekt en je wilt de muren van verschillende kamers graag van een nieuwe lik verf voorzien, dan gaat daar toch best een proces aan vooraf. Namelijk het uitzoeken van de juiste verf die past bij jouw wensen en de ruimte. In dit blog vertellen we hoe je ervoor zorgt dat je een kamer ‘ruimtelijk kunt inkleuren’. Zowel de muren als het plafond in exact dezelfde kleur schilderen is in ieder geval iets dat je beter niet kunt doen.

Verven met professioneel materiaal

Je plafonds en muren verven is iets waar je beter even goed de tijd voor kunt nemen. Je kijkt er ten slotte toch dagelijks tegenaan, dus het is zonde om hierop te gaan bezuinigen. Wil jij daarom gaan voor een professionele aanpak maar de klus nog wel gewoon zelf klaren? Dan is het een kwestie van je goed inlezen en de juiste materialen inslaan. Als je graag met professionele schilderspullen aan de slag gaat, dan kun je terecht bij Elco Verf. Op deze website vind je schildermaterialen die professionele schilders ook gebruiken. Je betaald er misschien net iets meer voor, maar dan kun je wel rekenen op de kwaliteit van een professional!

Kies de perfecte kleur witte verf

Het lijkt echt makkelijker dan het is: de perfect witte kleur verf vinden. Met onze tips vind je toch snel de perfecte tint voor in jouw interieur:

  1. Verdiep je allereerst in verschillende wittinten en ga hierop letten bij anderen thuis, in kantoorpanden en winkels.
  2. Ga na in welk licht er veel voorkomt in de ruimte die je wit gaat schilderen: is dat veel daglicht of juist kunstlicht, welke kleur hebben de kozijnen, stopcontacten en dergelijke armaturen, zijn er andere felle of donkere kleuren in de ruimte en past de wittint die jij in gedachten hebt hierbij?
  3. Vraag bij de bouwmarkt naar een kleurenwaaier of kleurstaal of bestel deze online. Zo heb je mooi alle tinten bij elkaar ter vergelijking.
  4. Bekijk de kleurstaal die jouw voorkeur heeft bij daglicht (op verschillende momenten) en in de avond bij kunstlicht. Kijk hier goed naar op verschillende muren.
  5. Heb je nu nog geen goede keuze kunnen maken? Bestel dan een sample potje of maak gebruik van een kleurbedenktijd (Flexa) en zie op een proefstukje hoe de kleur op de muur staat.

Expert Elco van Elco Verf vertelt je in zijn blog ‘Een muur schilderen, zo doe je dat!’ hoe je structureel een muur schilderen aanpakt.

Kies meerdere wittinten

Een tip van experts luidt: schilder plafonds, muren, deuren en kozijnen niet in precies dezelfde wittint. Waarom niet? De ruimte zal hierdoor juist alleen maar kleiner ogen. Dat is natuurlijk niet het effect dat je wilt bereiken. Door verschillende tinten witte verf te combineren is het contrast tussen de verschillende onderdelen van de kamer groter en oogt het ruimtelijker.

TIP: Gebruik maximaal drie tinten wit. Met de lichtste tint schilder je het plafond. Net iets donkerder voor het schilderen van de muren en met de donkerste wittint schilder je de deuren en kozijnen. Voor deze laatste zou je ook nog kunnen kijken naar een wittint met een hogere glansgraad om nog duidelijker de illusie van verschillende tinten te creëren. Hoe meer verschil, hoe meer diepte er zichtbaar is.

Bekijk hier in de webshop van Elco Verf de verschillende soorten verf: op waterbasis, terpentine basis en muurverf.

Liever uitbesteden?

Wil je de schilderklus toch liever helemaal aan een professional overlaten? Dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt naar schilders bij jou in de buurt kijken of kiezen voor Elco van der Meijde van Elco Verf. Naast dat hij anderen professionele tips geeft om zelf schilderklussen op te pakken, is hij zelf ook nog actief als professioneel schilder. Om een afspraak te maken voor een schilderklus uitgevoerd door Elco kun je kijken op Elco Schilders.